Sting na europskoj turneji

Slavni engleski pjevač i kantautor Sting krenuo je na veliku svjetsku turneju pod nazivom '57. i 9. Album' i počeo je upravo na starom kontinentu. Prve koncerte održao je u Austriji i Njemačkoj, pa krenuo dalje prema europskom istoku. U Puli je nastupio 26. srpnja.

Pravim imenom Gordon Sumner, sa svojih 66 godina u punoj je umjetničkoj formi. Oduvijek aktivan borac za pravedan svjetski poredak, sad se pjesmom uključio u problematiku migranata. U intervjuu za austrijsku televiziju ORF rekao je: 'To je ozbiljan, trajan problem. Ljudi bježe od svih tih grozota i  nasilja. Dolaze u Europu da ovdje nađu spas, a umjesto toga, i ovdje nailaze na velike probleme. Težak je pokušaj integracije u neko društvo. Ja za to nemam nikakvo političko rješenje, a ako ikakvo takvo rješenje postoji, možda je to ponajprije sućut.'

Do 7. rujna iduće godine, kad planira posljednji koncert u SAD-u, Sting će obići Europu, Južnu Ameriku i Aziju. Uz ovu vijest, još mnoge zanimljive teme čekaju vas u magazinu 'Alpe Dunav Jadran', a uvijek ih možete pogledati i na platformi HRTi.