12. Tovarnički jesenski festival

Ako se ovaj vikend poželite natjecati u kuhanju graha ili pekmeza i dobro se zabaviti, Tovarnik je pravo mjesto za vas. U petak i subotu ondje se održava 12. jesenski festival.

U sklopu Festivala održavaju se brojna natjecanja: natjecanje za najtežu bundevu, najdužu tikvu, za najbolje skuhani zeleni grah i natjecanje za najbolje skuhani pekmez. Najteža bundeva koja je pobijedila na ovoj manifestaciji imala je 630 kilograma, a ove godine se bira i najduža tikva.

Na Festivalu će kao i do sada sudjelovati veliki broj izlagača pekmeza, rakija, likera, vina, bundeva, meda, rukotvorina i drugih proizvoda. Osim iz Hrvatske, velik broj izlagača i natjecatelja dolazi i iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a za ovu su godinu najavljeni i izlagači iz Njemačke. 

Za sve sudionike i posjetitelje osiguran je besplatan ručak - kuhani grah. U večernjim satima kulinarska atrakcija - bik s ražnja. Predstavit će se i brojna kulturno umjetnička društva, pučki pjesnik Đuro Kuveždić, te bać´ Roka i did´ Tunja. U petak 29. rujna u 20:00 sati nastupaju Sinovi ravnice, a u subotu 30. rujna, također u 20:00 sati Colonia. Festival su u Dobrom jutru najavili Ruža Veselčić Šijaković, načelnica Općine Tovarnik, Dubravko Blašković, predsjednik Općinskog vijeća Tovarnik, Marinko Beljo, predsjednik Odbora za provedbu festivala i Antun Ivanković, član Odbora za provedbu festivala.