'Best of regional stand up vol 2.' u Lisinskom za kraj rujna

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u subotu 30. rujna u svojoj velikoj dvorani stand-up spektakl 'Best of regional stand up vol 2.', koji će u organizaciji zagrebačkog Studija Smijeha, domaćoj publici predstaviti šest ponajboljih stand-up komičara i komičarki s područja čitave regije.

Program će ponovo voditi komičarka Marina Orsag, koja iza sebe ima jedanaest godina karijere, preko dvije tisuće nastupa u regiji i svijetu, te titule Najbolje stand up komičarke Balkana 2013. i najbolje komičarke Kontinentalne Europe i Rusije 2015.

Na pozornici će joj se pridružiti slovenska komičarka Martina Ipša, jedna od začetnica stand up komedije u Sloveniji. Poznata po vrlo originalnim nastupima i izravnosti, Ipša je u deset godina karijere nastupala u više država, a osim na slovenskom nastupa i na engleskom te hrvatskom jeziku. Također piše komedije za kazalište, kreirala je emisije za televiziju i redovni je gost slovenskih televizija.

Studio Smijeha u Lisinskom će ugostiti i Nikolu Todoroskog, stand up komičara i glumca iz Ohrida u Makedoniji. Voditelj, urednik i producent satiričke TV emisije 'Ministarstvo komedije' s preko 150 nastupa godišnje u Makedoniji i izvan nje. Todoroski je došao do polufinala natjecanja 'Funniest Person in The World' u organizaciji svjetski poznatog comedy kluba The Laugh Factory. Nastupao je u klubovima u Amsterdamu, Helsinkiju, slavnoj Komedijarnici u Londonu, te diljem Balkana, kućni je komičar te jedan od osnivača The Comedy Cluba Sofija, a njegov nastup u Lisinskome bit će prvi njegov nastup u Hrvatskoj.

U Lisinskom će nastupiti i 'najmanji ali i jedan od najboljih komičara domaće stand up scene', Tin Sedlar, dok će poznati bosanski humor i šarm publici donijeti Igor Iggy Drljo, zvijezda projekta 'Monty Dayton' televizije Hayat, najavljen kao 'mali čovjek, velikih mogućnosti i još većeg smisla za humor'.

Iz Srbije u Zagreb dolazi 'Majstor crnog humora' Aleksandar Perišić, još jedan u regiji cijenjeni stand-up komičar, pobjednik Otvorenog mikrofona 2010., čiji humor 'publiku provocira, ali i navodi na dublje razmišljanje'.