Dani otvorenih vrata u Parku prirode Vransko jezero

Povodom proslave Dana Parka prirode Vransko jezero i obilježavanja Europskog dana promatranja ptica, Park prirode Vransko jezero otvara vrata svim ljubiteljima ptica i zainteresiranim posjetiteljima u subotu, 30. rujna 2017. godine.

Uz slobodan ulaz u Park prirode,  možete sudjelovati u  poučnoj šetnji na drvenoj stazi u Ornitološkom rezervatu uz stručno vodstvo i promatranje ptica durbinom i dalekozorima.

Na infocentru Kamenjak upijte svu ljepotu pogleda na najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, maslinike i suhozide te morsko plavetnilo prošarano brojnim otocima. Uz sve ljepote, po pristupačnim cijenama možete uživati u tradicionalnim proizvodima u kušaonici Kamenjak.

Na info centru Prosika, mjestu gdje se spaja slatko i slano, prošetajte poučnom stazom koja će Vas upoznati s ribljim svijetom Vranskog jezera te suhozidnom gradnjom u obliku vrša i bunja.

A na info centru Crkvine prepustite se čarima močvare i uživajte u ptičjem svijetu, bilo samostalno, bilo uz stručno vodstvo.

Program promatranja ptica uz stručno vodstvo u Parku prirode Vransko jezero održat će se 30. rujna, na drvenoj poučnoj stazi na Crkvinama, s početkom u 12.30 i 17 h. Trajanje programa je od 45 minuta do sat vremena.