Nagrađivani dokumentarac "Polazište za čekanje" otvara 2. Film svima

Nagrađivani dokumentarni film riječke redateljice Maše Drndić, Polazište za čekanje u četvrtak, 28. rujna u 19 sati u dvorani Filodrammatica otvara 2. Film svima, festival filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama. Otvorenju festivala će prisustvovati i redateljica filma.

Udruga Filmaktiv nakon uspješnog prvog izdanja ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama pod nazivom "Film svima" u drugom izdanju donosi bogati program za sve uzraste. Filmovi su prilagođeni za gluhe i nagluhe osobe. Ulaz na projekcije slobodan je za sve zainteresirane.

Osim filma otvorenja, nastalog 2013. u produkciji Filmaktiva, program ovogodišnjeg izdanja Film svima uključuje igrani film za djecu, "Uzbuna na Zelenom Vrhu", redateljice Čejen Černić (Kinorama) i dokumentarni film, "Lijepo mi je s tobom znaš", redateljice Eve Kraljević (Hulahop) koji su na programu u petak, 29. rujna te u kojima će zajednički moći uživati svi bez obzira na oštećenje sluha.

Film svima, projekt koji udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka, ima za cilj prilagodbu audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha i poticaj akterima u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za konzumaciju svih društvenih skupina.