Veliki uspjeh Kazališta lutaka Zadar

Zadarski lutkari vratili su se iz Zagreba s međunarodnog festivala kazališta lutaka s mnoštvom nagrada za predstavu 'Karlson s krova',  koja je i apsolutni pobjednik 50. PIF-a. Lutkarska je to predstava o usamljenom dječaku i njegovom neobičnom prijatelju.

'Jednu ljepotu, minucioznost vođenja lutke, suodnosa animatora, odnosno, glumca i njegovog glumačkog partnera lutke', sve je to žiri pronašao u zadarskoj predstavi 'Karlson s krova' koja je osvojila čak šest nagrada. Najboljom predstavom 50. međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF proglašena je predstava Kazališta lutaka Zadar, koja je s osvojenih ukupno šest nagrada apsolutni pobjednik jubilarnog izdanja festivala koji već pola stoljeća kontinuirano radi na širenjenu granica lutkarstva.

Glavnu nagradu 'Milan Čečuk' za najbolju predstavu u cjelini, predstavi 'Karlson s krova' dodijelio međunarodni žiri koji su činili Antonija Bogner-Šaban i Milena Dundov (Hrvatska), Maria Kecskesova (Slovačka), Emilija Mrdaković (Srbija) i Ivan Kaykov (Bugarska). Predstava je dobila i nagradu za režiju Ljudmili Fedorovoj, za kreaciju lutaka Mariji Klochevoj, za glazbu Tomislavu Peharu, te za animaciju Anđeli Ćurković Petković i Dominiku Karakašiću.

O gostovanju u Zagrebu i osvojenim nagradama govorili su, nakon slegnutih dojmova, Anđela Ćurković Petković i Dragan Veselić, glumci  KLZ za emisiju Dobro jutro, Hrvatska: