Besplatni obroci za osnovnoškolsku djecu u Osječko-baranjskoj županiji

U Osječko-baranjskoj županiji od sljedeće bi godine svi osnovnoškolci trebali imati zdrav i besplatan topli obrok. Uz njega, kao i dosad, i svježe voće i povrće na jelovniku. 

Voće i povrće stiže s lokalnih OPG-ova, od domaćih proizvođača. Ovim projektom djeci se nastoje osigurati besplatni obroci voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. 

Domaće voće dolazi s lokalnih OPG-ova. Josipa Zorić Petrović ga redovito dostavlja osječkim školama i domovima. Opskrbljuje oko šest i pol tisuće učenika, no nije jedni proizvođač u 'Shemi školskog voća'. Sada imamo 19 dobavljača za područje naše županije, postoji veliki interes. Imamo preko pedestak OPG-ova zainteresiranih da se uključe u tu cijelu priču, ističe Stjepan Zorić iz klastera 'Slavonska jabuka'.

I u osječkoj Osnovnoj školi Višnjevac pazi se na zdravu prehranu. Za doručak uglavnom služimo gotove proizvode, a poslije podne svaki dan imamo kuhani obrok, kaže ravnatelj Dane Končar

Toplik obrok za pet kuna, no od sljedeće godine to bi se trebalo promijeniti, na zadovoljstvo roditelja. Školski obroci za svu osnovnu školsku djecu na području Osječko-baranjkse županije, čak i ondje gdje osnivač nije županija nego gradovi, biti će besplatne, najavio je župan Ivan Anušić.

Projekt besplatnih školskih obroka najavljen je od prvoga siječnja sljedeće godine.