Dan školskog sporta

Dan školskog sporta nastao je u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza te u suorganizaciji Središnjeg državnog ureda za šport te Grada Zagreba, a održava se u sklopu Europskog tjedna sporta te Europskog školskog sportskog dana pod sloganom #volimskolskisport.
 
3000 učenika iz svih županija Republike Hrvatske, od 13 do 15 sati, pokazat će svoje vještine koje su marljivo stjecali vježbanjem kroz programe Univerzalne sportske škole i Vježbaonice. Sudionici ovog festivala vježbanja, zdravog života i odlične zabave, imat će priliku upoznati se sa svim projektima koje provodi Hrvatski školski sportski savez kao što su Igram, pišem, lajkam, Virtualni plesni show, Vrtim Zdravi Film, Fair play nagrada školskog sporta te Olimpijski pokret i školski sport. Riječ je o sustavu koji zajedno s natjecanjima okuplja 103.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Je sve spremno provjerila je ekipa Dobrog jutra u zagrebačkoj Areni u razgovoru s Nikolom Perkovićem, predsjednikom hrvatskog školskog sportskog saveza i učenikom 2. Ekonomske škole Denisom Vragovićem: