Ivan Repušić otvorio sezonu u Münchenu

Na čelu Minhenskog radijskog orkestra voljom samih glazbenika od ove je sezone maestro Ivan Repušić, trenutačno jedan od najuspješnijih hrvatskih dirigenata u svijetu.

Nakon dvogodišnje potrage, umjetničko vodstvo Minhenskog radijskog orkestra odlučilo je: novi šef-dirigent od ove će sezone biti Ivan Repušić, naš najugledniji dirigent mlađe generacije. Potpisao sam ugovor na 3 godine za sada do 2020., podrazumijeva niz koncerata, snimanja, koncertnih izvedbi opera, a i gostovanja, objašnjva maestro Repušić. S Minhenskim radijskim orkestrom, koji ima tradiciju dugu 65 godina, hrvatski je maestro ostvario iznimno dobru suradnju već kad je prvi put pozvan kao gost-dirigent za koncertantnu izvedbu opere Lastavica Giacoma Puccinia, i tu je, kako kaže maestro, počela naša prva ljubav…

Za inauguracijski nastup maestro Repušić je sa svojim orkestrom pripremio koncertnu izvedbu Verdijeve opere Luisa Miller s latvijskom sopranisticom Marinom Rebekom koja je u Münchenu 'umjetnica u rezidenciji'. Posebno mi je drago da će tijekom mog prvog koncerta nastupiti i naša dva eminentna hrvatska basa Marko Mimica i Ante Jerkunica, kazao je maestro Repušić. Od svih hrvatskih glazbenih umjetnika upravo je maestro Repušić u prošloj i ovoj godini  najviše postigao. Od 2016. je i glavni  glazbeni ravnatelj Državne opere u Hannoveru. Sad je malo nezgodno jer su 2 funkcije i morat ću puno putovati i puno raditi, ali to je isto orkestar s kojim sam jako dugo surađivao.

Ivan Repušić iza sebe već ima i uspješnu karijeru u Hrvatskoj, što ga je i odvelo u Njemačku gdje kao jedan od najtraženijih dirigenata nastupa i u Berlinu, Hamburgu, Dresdenu.