Nikola Kristić predstavio prvu zbirku pjesama

Na kajkavskom poeziju cijelo desetljeće piše jedan Slavonac. HRT-ov urednik Nikola Kristić, s adresom u Stubičkim Toplicama. Predstavio se svojom prvom objavljenom zbirkom pjesama.  

Iako je počeo stihovima Jesenjina, na promociji svoje prve zbirke poezije, HRT-ov dugogodišnji urednik Nikola Kristić ubrzo je razotkrio i vlastite... Od smrti majke 2006. pero ne ispušta iz ruke, a desetljeće rada ukoričeno je pod oksimoronskim nazivom 'Daleke blizine'. Daleke blizine su zapravo kroz stihove ispričana životna priča, nešto što je ostalo daleko iza nas, ali opet kao što kaže veliki Jesenjin ''u duši ista pustoš zrači, kaže Kristić. Pjesme prati i likovni i slikovni jezik slikara Marija Tomasa. Jedan skoro dokumentaristički pristup poeziji i njegovog načina razmišljanja tako da sam s velikim zadovoljstvom izradio ilustracije točnije slike, objašnjava Tomas.

Zbirka sadržava i 10-ak uglazbljenih pjesama, koje su izvođene na festivalima od Krapine do Požege. Nikola ima jednu dobru karakteristiku, piše tečnim jezikom koji je dosta jednostavan za uglazbiti, ističe Željan Klašterka, glazbeni urednik na HRT-u.