Jennifer Lopez i Jay-Z na koncertu za Portoriko

Američki reper Jay-Z i pjevačica Jennifer Lopez, oboje potomci portorikanskih roditelja, bit će glavne zvijezde koncerta koji će se 17. listopada održati u New Yorku s ciljem prikupljanja novca za žrtve nedavnih uragana koji su opustošili južni dio SAD-a i Karibe. 

Na koncertu u njujorškom Brooklynu nastupit će gostujući izvođač u izvedbi svjetskoga glazbenog hita, pjesme 'Despacito', Portorikanac Daddy Yankee, potom DJ Khaled, Cardi B, Joey Badass, Belly, Iggy Azalea i Vic Mensa, objavljeno je na glazbenoj aplikaciji Tidal, koju je pokrenuo Jay-Z. Jennifer Lopez Portoriku je donirala milijun dolara namijenjenih obnovi otoka koji je opustošio uragan Maria.

Taj američki teritorij s 3,4 milijuna stanovnika još uvijek je bez opskrbe električnom energijom, a moglo bi proći više mjeseci dok se pnovno ne uspostavi gotovo u potpunosti uništena telekomunikacijska mreža.
Iznimno snažni uragani Harvey, Irma i Maria nedavno su opustošili južni dio Sjedinjenih Država i Karibe.

Maria je najjači uragan u posljednjih 80 godina koji je izravno pogodio Portoriko, prvi kategorije 4 još od 1932. godine. Udario je na jugoistok otoka, vjetar koji je puhao brzinom od 250 kilometara na sat rušio je sve pred sobom.