Slovenija: Pobjedničke tenisice Luke Dončića na dražbi prodane za 30.000 eura

Crvene tenisice u kojima je do ozljede gležnja u završnoj utakmici Europskog košarkaškog prvenstva u Istanbulu igrao slovenski reprezentativac Luka Dončić prodane su na dobrotvornoj dražbi u Ljubljani za 30.000 eura za potrebe perspektivnih mladih sportaša iz siromašnih obitelji.

Tim iznosom pomagat će se sportski razvoj mladih košarkaša koji žive u teškim obiteljskim i materijalnim prilikama, objavili su organizatori dražbe Slovenski radio i humanitarna  udruga "Kumstvo". Dončićeve pobjedničke tenisice "Nike" čija je početna cijena na dražbi bila 125 eura otkupio je Bauhaus Slovenija, uz obećanje da će ih javno izložiti u svojim prostorijama, gdje će biti dostupne javnosti za razgledavanje i slikanje "selfija".Prikupljenim sredstvima od prodaje rekvizita poznatih sportaša i predmeta poznatih umjetnika i javnih osoba do sada je prikupljeno 10 milijuna eura, a pomoć iz tako financirane zaklade dobiva oko pet tisuća nadarene siromašne djece u Sloveniji, kazala je predsjednica udruge Anita Ogulin.

Rekordni iznos do sada je dobiven na dražbi pobjedničkih skija skakača-skijaša Petera Prevca koje je tvrtka Bauhaus platila 45.000 eura. Dražba dva stara gudala za violončelo, donacija 2Cellosa,  u  travnju ove godine humanitarnoj zakladi donijela je 17.000 eura, dok je lani za dres Christiana Ronalda dobiveno 9.000 eura.