Art Garfunkel sprema se snimiti album sa sinom

Bivši član nekada popularnog glazbenog dua Simon & Garfunkel, Art Garfunkel namjerava snimiti album sa svojim dvadesetšestogodišnjim sinom Jamesom koji živi u Hamburgu, a snima vlastiti album u Stuttgartu.

'Napraviti cijeli album zajedno zvuči obećavajuće i realno. Čini se da je za to pravi trenutak.', kazao je Garfunkel, kazavši kako mu je sin odličan pjevač i glazbenik. Novinarima je otkrio i da ga trenutačno popularna glazba ne uspijeva zainteresirati i dodaoda često sluša glazbu dok se vozi u automobilu, no da nakon mijenjanja više radio-postaja ne uspijeva pronaći ništa po svojem ukusu pa ga ugasi. 'Mislim da ovo nije dobro vrijeme za Ameriku, a ni za glazbu', kazao je pjevač.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća Garfunkel je s kolegom Paulom Simonom bio član poznatog dua Simon & Garfunkel. Snimili su brojne poznate klasike poput 'The Sound of Silence', 'Bridge Over Troubled Water' i 'Mrs. Robinson'. Njihov često buran odnos rezultirao je umjetničkim nesuglasicama zbog čega se duo raspao 1970. Nastavili su vlastitim umjetničkim putevima, no u više su navrata producirali nekoliko neovisnih albuma. Garfunkel je u solo karijeri osvojio šest nagrada Grammy, a 1990. obojica su primljeni u Kuću slavnih rock glazbe.