Znate li sve o šminkanju?

Profesorica zagrebačke Obrtničke škole, majstorica kozmetičarka i strukovna učiteljica, vizažistica Zdenka Bošnjak napisala je knjigu Šminkanje. Knjiga za sada još nije udžbenik, nego je preporučena kao pomoćno nastavno sredstvo u školama.
 
 
U knjizi Šminkanje  Zdenke Bošnjak saznajte sve o povijesti šminkanja, bojama, vrsti kože, higijeni, ali i o komunikaciji s klijentima koji žele lijepo izgledati. Jednako čitate o tome koji su preparati dekorativne kozmetike, koliko i o osnovnim pravilima i tehnikama šminkanja, a riječ je i o modi i stilovima.
 
Da ne bi samo govorila o knjizi, stručna učiteljica zagrebačke Obrtničke škole pokazala je ekipi Dobrog jutra kako se lijepo šminkati, upravo onako kao što je opisala na 220 stranica knjige, a ocrtava 60 ilustracija i 80 fotografija u 12 poglavlja. Knjiga je nazvana Šminkanje 1 jer priprema i drugi dio. Poglavlja poput onog o koži i higijeni naglašavaju važnost zdravlja koje prethodi ljepoti. 
 
Koncipirana poput udžbenika, knjiga je iscrpna i ako želite dobro izgledati, a uz to i pomalo proučiti povijest i razvoj šminkanja ili pak značenje boja i stilova te saznati još štošta iz svijeta mode, bit će vam zanimljivo i korisno štivo.