Slavljenička sezona Teatra GAVRAN

U listopadu se navršava petnaest godina od pokretanja Teatra GAVRAN koji je svojim izvedbama prošao Hrvatsku uzduž i poprijeko, a nerijetko je nastupao i u brojnim europskim zemljama. U novu sezonu ovo putujuće kazalište ulazi iznimno ambiciozno.
Teatar GAVRAN sa zagrebačkim izvedbama kreće 24.listopada svečanom stotom izvedbom komedije 'Lutka' u kojoj glume Doris Pinčić i Robert Kurbaša. Osnivači  teatra, pisac i umjetnički voditelj Miro Gavran, te glumica i organizacijska voditeljica Mladena Gavran, odlučili su za ovu sezonu pripremiti premijeru Gavranove komedije 'Sve o ženama' koja je do sada imala čak 48 premijernih izvedbi od Buenos Airesa, Rio de Janeira i New Yorka pa sve do Moskve, Mumbaija, Praga, Pariza, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara i Varšave. Taj tekst će režirati Mladena Gavran koja je 2000. igrala u njegovoj praizvedbi. Glumice će biti odabrane na audiciji koja će se održati krajem listopada u Centru za kulturu i informacije Maksimir. U tom izrazito 'ženskom' tekstu tri glumice  igraju svaka po pet različitih uloga u pet priča koje se uzajamno isprepliću.

Ove jeseni pokrećU i dječju scenu. Prva premijera će biti lutkarski igrokaz 'Doktor od životinjica' autora Mire Gavrana. I dok će zagrebačke izvedbe za odrasle i nadalje igrati na maloj sceni Koncertne dvorane 'Vatroslava Lisinskoga', dječje predstave će zaigrati u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

Uz ove dvije premijere najavljena su i dva mala jubileja - 100. izvedba komedije 'Lutka' s Robertom Kurbašem i Doris Pinčić, te 50. izvedba komedije 'Zaboravi Hollywood' sa Željkom Königsknechtom i Jakovom Gavranom.

Od inozemnih gostovanja planirani su nastupi u Beču, Pragu i Mostaru. Pored spomenutih predstava, na repertoaru ostaju i uspješnice 'Sladoled', 'Pivo' i 'Parovi'