Filmski festival glumca u Vinkovcima

Filmski festival glumca održat će se od 5. do 12. listopada u Vinkovcima. Nagradama i priznanjima obilježit će najbolja glumačka ostvarenja u filmu, a moći će se pogledati glumački najbolje u ovogodišnjoj produkciji hrvatskog igranog filma.

Pred nama je nova manifestacija hrvatskog glumišta, hrvatski festival suvremenog filma - Filmski festival glumca. Tako će grad Vinkovci nositi domaćinstvo glumačkih ostvarenja u filmskoj umjetnosti, koje će valorizirati nagradama i priznanjima za najbolja glumačka ostvarenja u filmu, i tako nastaviti glumačko okupljanje koja se već 24 godine traje sa kazališnim Festivalom glumca i Lutkarskim proljećem. Odabrano je vrijeme početka jeseni, a nakon Pulskog festivala igranog filma, gdje je ove godine glumački izbornik, glumac Vedran Živolić, od 12 filmova u službenom dijelu, odabrao 9 za vinkovački filmski festival.

Tako će Vinkovci imati prilike pogledati ono glumački najbolje u ovogodišnjoj produkciji hrvatskog igranog filma. Ovogodišnji pilot – projekt (FFG) neće još nositi nagrade i priznanja, ali će najaviti sve ono što treba sadržavati festival, koji će biti smješten u grad Vinkovce, stalni domaćin FFG–a. Programi će se održavati u kazalištu 'Joza Ivakić' u Vinkovcima.