Stefan Milenković i Karlovački komorni orkestar

Karlovački komorni orkestar obilježava 30 godina rada. Profesori i učenici Glazbene škole te studenti glazbe iz godine u godinu svome gradu priređuju koncerte za pamćenje. Takav će biti i večerašnji rođendanski koncert na kojemu će se orkestru na pozornici pridružiti i poznati violinist Stefan Milenković.

S Karlovačkim komornim orkestrom Glazbene škole Karlovac održat će koncert u Domu OSRH Zrinski u Karlovcu s početkom u 20.00 sati. Na bogatom repertoaru naći će se Četiri godišnja doba A. Vivaldija i La Campanella N. Paganinija.

Stefan Milenković započeo je svoju karijeru vrlo rano, nastupivši prvi put uz orkestar već kao šestogodišnjak, a sa šesnaest je odsvirao svoj tisućiti koncert. Stefan Milenković jedan je od najvećih svjetskih violinista svoje generacije koji iz nastupa u nastup potvrđuje ovoj globalni umjetnički status. Ovogodišnji je dobitnik nagrade Judita na 63. Splitskom ljetu.

Glazbena škola Karlovac ovim jedinstvenim glazbenim događajem, a u sklopu mjeseca pod nazivom Glazbeni listopad koji je posvećen Danu škole, želi svoj Grad promovirati u hrvatsko središte kulture.