Mirela Holy predstavila fantasy knjigu za mlade 'Kraljevstvo Onkraja'

Nakon jednog 'odraslog' romana koji je napisala još kao djevojčica, te tri publicističke knjige, bivša političarka, ministrica i saborska zastupnica Mirela Holy napisala je knjigu za djecu 'Kraljevstvo Onkraja', predstavljenu u Zagrebu kao stilski vješto pisan fantasy roman o odrastanju, prihvaćanju sebe i tome kako biti zadovoljan u vlastitoj koži.

O knjizi je uvodno govorio urednik i ilustrator Boris Kugler. Istaknuo je kako se knjiga zapravo sastoji od dvije knjige. To je dvostruka knjiga, ali ne na način da je druga nastavak prve, već one naliježu na naročit način jedna na drugu, rekao je Kugler. Do polovice, s jedne strane, čita se 'Knjiga prva' s podnaslovom 'Drvo svijeta', a od polovice, ali sa suprotne strane, 'Knjiga druga' podnaslovljena 'Kraljevstvo slijepaca'. Prva je knjiga intuitivna pretpostavka drugoj; prva je fantasy a druga detektivski roman, a ta su se dva žanra, koliko god to čudno zvučalo, u toj knjizi uspjela odlično spojiti, dodao je Kugler, koji je i autor ilustracija.

Glavna junakinja 'Kraljevstva Onkraja' 11-godišnja je djevojčica Lile/Lali, koja ima svoje drugo ja, stranca u ogledalu, s kojim se mora suočiti i naučiti kako biti sretna i zadovoljna u svojoj koži iako se ne uklapa u očekivanja drugih.

Knjiga je najavljena kao roman o odrastanju koje, po autoričinu mišljenju, nikada ne završava, ali i kao roman o prihvaćanju sebe i vlastite različitosti, i tome kako biti zadovoljan sa samim sobom i istodobno prihvatiti i poštovati različitost drugih.