Svjetska premijera 'Blade Runnera 2049' zbog tragedije u Las Vegasu bez glamura

Uprava filmskog studija Warner Bros. odlučila je da će se premijera filma 'Blade Runner 2049' održati danas kako je predviđeno, no da će zbog tragičnog napada u Las Vegasu u kojemu je ubijeno 59 ljudi, događaj proći bez glamura i crvenog tepiha.

Crvenim tepihom večeras su trebali prošetati glavni protagonisti dugo očekivanog filma, Harrison Ford, Ryan Gosling i brojni drugi, no svečanost je otkazana zbog tragedije koja se dogodila u Las Vegasu, kao i zbog sigurnosnih razloga. 'U svjetlu tragedije koja je pogodila zemlju, Warner Bros. Pictures, Sony i Alcon Entertainment otkazuju svečanost crvenog tepiha planiranu za utorak navečer. U žalosti se pridružujemo ostatku zemlje, a misli i molitve upućujemo svima koje je pogodila ova tragedija.', navele su kompanije u zajedničkom priopćenju. 

Iz istog je razloga otkazana i glamurozna premijera filma 'Marshall', a ABC-jeva emisija 'Ples sa zvijezdama' u ponedjeljak je započela minutom šutnje u znak počasti žrtvama. Časopis Variety je objavio da su nastupi Cirque du Soleila i grupe Blue Man otkazani.

Film 'Blade Runner 2049' nastavak je SF-hita snimljenog prije 35 godina, a kritičari koji su ga imali prilike pogledati tvrde da je puno bolji od originala.

Akcijski SF spektakl ‘Blade Runner 2049.’ u domaća kina stiže 5. listopada. Film će se u hrvatskim kinima prikazivati u 2D, 3D, IMAX-u i 4DX formatu.