Ana Rucner prihvatila izazove Velebita

U Gospiću je, u sklopu manifestacije Jesen u Lici, predstavljen novi, atraktivan spot Turističke zajednice Gospića: Gospić Full of Energy.

Sniman je na vrlo atraktivnim lokacijama kao što su Park prirode Velebit, Muzejski centar Nikola Tesla, spomen dom Ante Starčevića, a spotom dominiraju prekrasni kadrovi prirode. Osječka tvrtka FILM 54, dobitnik mnogih nagrada za turistička videa, na čelu s redateljem Borisom Šeperom vjerno je prikazala sve ljepote Gospića, stavivši naglasak na emotivni doživljaj posjetitelja. U spotu sudjeluje i naša poznata violončelistica, Ana Rucner, čija se glazba s albuma eXpression sjajno uklopila u dinamiku samog spota. Njezinu haljinu u ovom spotu krase karakterističan pojas i manžete s elementima ličkog veza koje su izradili u Udruzi za očuvanje tradicijske kulture Dota.
 
Ana Rucner, koja je na snimanju ovog spota prihvatila nove izazove, kao što je sviranje na visokim stijenama, već je dobitnica mnogih nagrada za turističke spotove. Ovaj je spot za mene bio potpuno novo, nevjerojatno iskustvo i veliki izazov. Snimanje na jednom od velebitskih vrhova, Visočici, na 1619 m, po žestokom vjetru i hladnoći ne bi bilo izvedivo bez velike pomoći HGSS Gospića. Ti dragi, plemeniti te nadasve skromni ljudi zavrjeđuju veliko poštovanje zbog svega što rade i drago mi je da su i oni bili dio ove lijepe priče. Puno hvala TZ Gospića na angažmanu i povjerenju,  isitče Ana.

Direktorica TZ Gospića, Maja Strilić istaknula je kako su turistički videi danas 'must have' alat za turističku promociju gradova i regija. Raznovrsni motivi i aktivnosti koje čine ukupnost turističke ponude grada Gospića snimani su prema ideji i zamislima Turističke zajednice grada Gospića te vjeruje da će i ovaj film, koji vrlo vjerno predstavlja tradicijske, kulturne i prirodne ljepote ovog grada pridonijeti povećanju broja posjetitelja. Posebno se zahvaljuje svima koji su sudjelovali u spotu.

Ovaj film uskoro će sa sobom u Kinu ponijeti Miss Hrvatske, Tea Mlinarić, koja dolazi iz Ličko-senjske županije, kako bi predstavila svoj kraj na Izboru za Miss svijeta.