West End i Broadway ponovno u Zagrebu: Mjuzikl 'Evita' u veljači u Areni

Nakon gostovanja u Zagrebu slavnog mjuzikla 'Mačke' u ožujku, Arena Zagreb ugostit će u veljači iduće godine još jednu vrhunsku produkciju West Enda i Broadwaya, mjuzikl 'Evita', legendarni show autora Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera.

Djelo koje tematizira život druge supruge argentinskog predsjednika Juana Perona, 'Evita' je remek djelo žanra s više od 40 godina iznimno uspješnog izvođenja na West Endu i Broadwayu, više od 20 nagrada, te prijevodima na 14 jezika. Evita Peron je kao prva dama djelovala šest godina, do 1952. U javnosti od milja zvana Evita, bila je pravi predstavnik naroda i borac za ženska prava u svojoj zemlji. Za vrijeme svojeg kratkog životnog vijeka, ostavila je neizbrisiv trag na obespravljene žene i socijalno ugrožene sugrađane, vodila je prvu žensku političku stranku u Argentini te je odradila ogromnu količinu humanitarnog rada u svojoj zemlji.

Mjuzikl o njezinu životu, za koji je glazbu skladao Andrew Lloyd Webber, a tekst napisao Tim Rice, na londonskom je West Endu prvi puta postavljen 1978., osvojivši nagradu Laurence Olivier za najbolji mjuzikl, te godinu kasnije na Broadwayu u New Yorku, gdje je postao prvi britanski mjuzikl koji je dobio nagradu Tony za najbolji mjuzikl.

'Dok su mnogi upoznati s hollywoodskim blockbusterom iz 1996. godine s Madonnom u glavnoj ulozi, puno bolja verzija u mjuziklu koji kombinira sve najbolje elemente kazališta vjerojatno je najbolji opis života Marie Eve Duarte de Peron.', stoji u najavi. Mjuzikl je osvojio i brojne nagrade za pjesme 'Dont Cry For Me Argentina', 'You Must Love Me' i 'Another Suitcase in Another Hall'.

Redatelj produkcije koja dolazi u Zagreb je Bill Kenwright, poznat po mnogim mjuziklima, glumi i činjenici da je trenutni predsjednik nogometnog kluba Everton, dok u naslovnoj ulozi nastupa glumica Emma Hatton, poznata po mjuziklima poput 'We Will Rock You', 'Dreamboats and Petticoats'. Organizatori najavljuju spektakularan show koji će Zagrebu 28. veljače sljedeće godine još jednom donijeti dašak glamura, vrhunske produkcije, plesa i pjesme.