Otvara se 52. zagrebački salon

52. zagrebački salon otvara se u četvrtak, 5. listopada u 19 sati u Muzeju Mimara. 
 
Zagrebački salon, ugledna nacionalna izložba suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture, ponovno otvara svoja vrata ovog četvrtka. Njegova ovogodišnja, 52. realizacija, u organizaciji ULUPUH-a i pod vodstvom Ivane Bakal, ravnateljice Salona, posvećena je primijenjenim umjetnostima i dizajnu. Središnju temu Salona pod nazivom (Ne)primjenjivost primijenjene umjetnosti osmislio je Nikola Albaneže, kustos i autor koncepcije.
 
Pored središnje teme, 52. zagrebački salon obogaćuje izložba Zadatak Jakovlje, ZS laboratorij s modnim događanjima te niz predavanja i radionica.  Na natječaj za sudjelovanje na Salonu prijavilo se 111 autora i autorskih grupa sa 203 rada, a sedmeročlani žiri odabrao je za izlaganje 96 radova 70 autora i autorskih grupa, istaknula je Ivana Bakal, ravnateljica Salona u susret otvaranju ove doista ugledne nacionalne izložba suvremenog umjetničkog stvaralaštva, s dugom tradicijom. Svečano otvorenje 52. zagrebačkog salona održat će se sutra u Muzeju Mimara, s početkom u 19 sati i otvoreno je za javnost.

Sadržaji Salona i odabrani radovi umjetnika po izboru Ocjenjivačkog suda te pozvanih od strane izbornika, moći će se razgledati do 28. listopada na više lokacija u Zagrebu: u Muzeju Mimara, Muzeju za umjetnost i obrt, Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, Galeriji ULUPUH, Dvorani ADU F22  (19. i 20.10.) te u javnim prostorima: ispred Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i na Cvjetnom trgu.
 
 
Ivana Bakal, ravnateljica Salona i Nikola Albaneže, kustos i autor koncepta najavili su 52. ZS u emisiji Dobro jutro, Hrvatska