Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

U četvrtak, 5.10. od 16 do 21.30 sati u klubu Booksa održat će se akcija pod nazivom Svi za knjigu, knjiga za svakoga! To je akcija kada su ljubiteljima i ljubiteljicama čitanja dostupne sve knjige iz kluba Booksa uz predloženu donaciju od 10 kuna po knjizi.

Naime, Booksi je u zadnjih pet mjeseci donirano jako puno zanimljivih i korisnih knjiga. Izbor je vrlo šarolik –  od proze (od klasika do najnovijih izdanja), preko poezije (domaće i prevedene), proze na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom, stručnih knjiga (lingvistika, teorija i povijest književnosti, prirodne znanosti…), knjiga o vizualnim umjetnostima, do časopisa, knjiga za djecu, publicistike…

Svi koji dođu do Bookse u četvrtak, 5.10. od 16.00 do 21.30 sati moći će za 10 kuna predložene donacije odabrati knjigu i odnijeti je doma. Oni koji se i učlane u klub Booksa (članarina iznosi 10 kn i traje godinu dana) dobit će na poklon knjigu 8 metara knjiga u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

Ovo je akcija koja ima trostruku korist. Oni koji imaju višak knjiga imaju ih gdje donirati, ne moraju ih baciti. Oni koji žele doći do rjeđih ili zanimljivijih naslova također dođu na svoje, a mi kao klub koji se bavi knjigom i književnošću sretni smo da smo prostor okupljanja i prostor u kojem knjige cirkuliraju, čitaju se, razmjenjuju, ne skupljaju prašinu, poručuju iz Bookse.