'Da je sv. Pavao danas živ, bio bi novinar ili TV urednik…'

Već devetu godinu zaredom u knjižari sv. Frane organiziraju se 'Susreti s autorom'. U rujnu je gost bio svećenik, fra Gabrijel Hrvatin Jurišić, umirovljeni profesor sinjske Franjevačke klasične gimnazije, prevoditelj, urednik i pokretač brojnih novinskih i književnih izdanja.
 
 
Zanimljiv i neposredan, fra Gabrijel Hrvatin Jurišić rado se sjeća svojih svećeničkih dana kada je uz duhovne zadatke predavao u sinjskoj Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji. Gotovo 40 godina poučavao je grčki i latinski jezik. O tim i ostalim životnim iskustvima govorio je fra Gabrijel na Susretu s autorom, tribini koju vodi novinarka Zdravka Andrijašević. U knjižari sv. Frane na Rivi već devetu godinu naglasak je na dijalogu gosta i publike. Unapređenje kulture riječi i dijaloga pozdravio je i fra Gabrijel koji je kao mlad svećenik poučavao djecu kršćanskim vrijednostima, kako trebaju učiti i ulagati u znanje. Tim više odlazak obrazovanih mladih iz današnje države smatra velikim nacionalnim problemom i gubitkom.
 
Moramo vidjeti što mladima ponuditi i ugledati se u kršćanske svece poručuje fra Gabrijel jer tek kada ozbiljno shvatimo Boga možemo raditi puno i dobro. On duboko promišlja današnje vrijeme. Nije protivnik medija, bez njih se, kaže, i ne može. Ali njihov sadržaj je upitan. Isus je rekao idite i propovijedate, to su mediji. Da je sv. Pavao danas, živ bio bi novinar ili TV urednik…
 
 
Život je jednostavan kao što je i bio i sv. Franjo osnivač reda kojemu pripada. Izazovi su brojni, manipulacije moćnih vrlo razorne i vješte, pa je važno, smatra fra Gabrijel, da kao svećenik ljudima nudi mir i dobro.