'21 kromosom za bolju kavu'

Vinkovčanima će se uskoro kava posluživati  u jednoj posebnoj kafeteriji. U 'Buba Baru' vrhunsku će kavu posluživati  osobe s Downovim sindromom. Budući gosti će kavu u 'Buba baru' dobivati s najljepšim mogućim osmijehom i zato je cijela akcija  nazvana '21 kromosom za bolju kavu'.

Zlatna pravila kuhanja kave i serviranja hrane već znaju napamet. Vrijedna petorka Vinkovčanima će uskoro servirati kavu u jednoj posebnoj kafeteriji - Buba baru. Jedva čekaju da se otvori.

Jer radit će i zarađivati plaću bez straha da bi mogli izgubiti i osobnu invalidninu. Izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi na javnoj su raspravi, potvrdila je Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. Mi smo uvažili njihove prijedloge vezane uz to da ukoliko ossbe s inavaliditetom rade na gube pravo na osobnu invalidninu tak zakon je sada u proceduri i savjetovanju nakon toga ide redovna procudura i upucivanje na Vladu i ja vjerujem da će to biti usvojeno, istaknula je.

Jer vinkovački Bubamarci mjesecima vježbaju s čašama, šalicama, tanjurićima. Njihov trud ne smije biti uzaludan.