Holy: Moja knjiga je plod frustracija od politike

Nakon jednog romana za odrasle koji je napisala još kao djevojčica te tri publicističke knjige, bivša političarka, ministrica i saborska zastupnica Mirela Holy napisala je knjigu za djecu 'Kraljevstvo Onkraja'.

Knjigu predstavljenu u Zagrebu kao stilski vješto pisan fantasy roman o odrastanju, prihvaćanju sebe i tome kako biti zadovoljan u vlastitoj koži, predstavila je u Studiju 4, ipak i komentirajući burnu političku scenu.
Mirela Holy predstavila fantasy knjigu za mlade 'Kraljevstvo Onkraja'
Knjigu je napisala prije nekoliko godina jer, kada se osjeća frustrirano, kreativno se izražava pišući, dizajnirajući odjeću i šešire. Bilo je to vrijeme kad sam totalno bila ‘umočena’ u politiku, 2008. - 2009. godine, prisjeća se Holy. Knjiga je namijenjena djeci 11 - 15 godina, prvenstveno djeci koja su malo drugačija, jako kreativna, nisu baš prilagođena svijetu u kojem žive pa ih ja knjigom nastojim osnažiti da ostanu dosljedni sebi i ponosni na sebe, ma kakvi bili, poručila je Holy.

Već prvom knjigom 'Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju' podignula je prašinu u javnosti, a određeni su mediji progovarali u ime onih koji su se osjećali prozvanima, rekla je. Ta je knjiga meni bila instrument za čišćenje od politike, dodala je. Licemjerje joj je najgore, ne samo u politici.

Za razliku od većine ljudi, smatram da je politika najljepši posao na svijetu jer daje vam instrumente da pozitivno utječete na društvo i jako mi je žao što je ona instrument za ostvarivanje partikularnih interesa, smatra Holy. Vdimo da SDP ima unutarstranačke probleme koje bi trebao riješiti, a ništa nisu shvatili iz svega onoga dok su bili na vlasti. Nasilje u obitelji je gorući problem u Hrvatskoj i u interesu društva je da se ratificira Istanbulska konvencija, zaključila je.