Zadar je najskuplji sveučilišni grad u Hrvatskoj

Zadar je najskuplji sveučilišni grad u Hrvatskoj. I dok cijene najma stanova vrtoglavo rastu, kapaciteti studentskoga doma pokrivaju samo 5 posto potreba zadarskoga Sveučilišta. Naime, čak dvije trećine studenata stiže iz drugih županija.

Bez krova nad glavom u vrijeme ispitnih rokova, situacija je s kojom su se suočili mnogi studenti zadarskoga Sveučilišta. Ni jesenska turistička posezona nije gostoljubljivija prema studentima.

Jedini studentski dom u Zadru ima tek 97 soba i može primiti samo 212 sudenata. Novi smještajni kapaciteti, s tristotinjak kreveta useljivi bi trebali biti tek za dvije godine.

Rezultati ankete koju su studenti proveli sami u svojoj FB grupi pokazuju da ih je oko 90 posto spremno smještaj platiti do 1200 kuna. Najmodavci traže puno više. U turističkom Zadru i život je skuplji nego u drugim akademskim centrima. Vijesti su to koje se šire društvenim mrežama i potvrđuju ispitivanje EUROSTUDENTA - najskuplji sveučilišni grad u Hrvatskoj je Zadar, grad koji gotovo desetljeće ima studentski kampus, ali samo na papiru.