Kloštar Podravski zna kako zadržati mlade stanovnike

Od pet uglavnom zapuštenih društvenih domova na području općine Kloštar Podravski, dva su prenamijenjena u dječji vrtić i igraonicu za predškolsku djecu. Inače, Kloštar Podravski jedna je od rijetkih podravskih općina koja uspjeva zadržati mlade stanovnike pa je dječji vrtić i više nego dobrodošao. 

U dječji vrtić, prvi u općini Kloštar Podravski, pretvoren je stari zapušteni društveni dom. Da su gradili vrtić od početka stajao bi 5 milijuna kuna, ovako je općina uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja zapušteni društveni  dom za višestruko manje novca, milijun i 600 tisuća kuna, prenamijenila u vrtić. 

U naselju Budančevica također u prostoru bivšeg društvenog doma već radi igraonica, a uz potproru ministarstva uz igraonicu je izgrađeno i opremeljeno trodjelno dječje igralište.

Ne samo da općina ulaže u zgrade i igrališta već će sufinancirati i boravak djece u vrtićima. Umjesto pune ekonomske cijene od 1500 kuna roditelji će boravak u vrtiću  plaćati najviše 450 kuna. Troškove administracije smanjili su udruživši se s mrežom postojećih općinskih vrtića. Općina će iz svog proračuna financirati četiri nova radna mjesta, dvije odgajateljice, spremačicu i kuharicu.