Trump najpraćeniji svjetski lider na Twitteru

Američki predsjednik Donald Trump postao je najpraćeniji svjetski čelnik na Twitteru, nadmašivši čak i papu Franju po broju sljedbenika na popularnoj društvenoj mreži, izvijestila je njujorška tvrtka za odnose s javnošću i komunikacije Burson-Marsteller.

S oko 40 milijuna sljedbenika, Trump je proteklog vikenda izbio na vrh popisa od oko 890 naloga svjetskih čelnika, među kojima su brojni šefovi država i vlada, a vrhovni poglavar Katoličke crkve na svim jezicima ima neznatno manji broj sljedbenika, stoji u priopćenju tvrtke koja se bavi analizom tvitplomacije - korištenja društvenih mreža u javnoj diplomaciji.

Voditelj digitalne službe u podružnici Burson-Mastellera, Matthias Lufkens, osnivač mrežne stranice Tweetplomacy tvrdi da su mnogi pratioci takozvani botovi ili da je riječ o uspavanim nalozima.

Usto, na popisu koju ovoj internetskoj stranici prati nema bivšega američkog predsjednika Baracka Obame koji ima više od 95 milijuna sljedbenika.

Trump često objavljuje tweetove o vladinoj politici ili iznosi kontroverzna stajališta upravo putem Twittera. Lufkens kaže da Trumpovi tweetovi potiču mnoge interakcije te da se njemu jako sviđa što ima toliko sljedbenika na ovoj društvenoj mreži.