Kum 13. Bučijade Ivica Kostelić

Popularna Bučijada, turističko gospodarska i gastronomska manifestacija 13. godinu za redom održava se u Ivanić-Gradu, od 13. do 15. listopada.


Direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ankica Bešter predstavila raznovrstan i bogat program ovogodišnje Bučijade i lokacije na kojima će se održavati. Također je predstavila kuma ovogodišnje Bučijade, najtrofejnijeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića. Zadovoljstvo mi je što ove godine mogu biti dijelom ovog događanja, na koje do sad nisam mogao ići zbog svojih obaveza. No moja obitelj, pogotovo mama koja je rodom iz Ivanić-Grada, redovito posjećuje Bučijadu, rekao je Kostelić.


Zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada, Tomislav Cuvaj, rekao je kako se kao i svake godine događaj odvija  u centru grada, oko trga Vladimira Nazora, Moslavačke ulice i tržnice Maznica dok je ove godine nova lokacija Sportski park Zelenjak koji je ljetos uređen i na kojem će biti raznih igraonica i sadržaja za djecu,  te se nada da će nas  sljedeći vikend poslužiti lijepo vrijeme za potpuni  ugođaj jeseni i brojnih sadržaja za cijelu obitelj  koji nam donosi Bučijada.


Zagrebačka županija je pokrovitelj Bučijade, na kojoj će se održati i sedma međužupanijska izložba bučinog ulja, s izborom najboljeg bučinog ulja u subotu, 14. listopada.