Održan 10. Mali DOKUart

U skopu 12. Dokuarta, međunarodnog festivala dokumentarnog filma, u Bjelovaru je održan i deseti Mali dokuart. Uz filmske radionice  održan je nacionalni natječaj za najbolji osnovnoškolski dokumentarni film. Među 49 filmova osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske ocjenjivački je sud odabrao i nagradio pet najuspješnijih.

Među filmovima osnovnoškolaca sve više dominiraju oni s ozbiljnim temama poput maloljetničke trudnoće i odlaska mladih iz Hrvatske. Članovi prosudbenoga povjerenstva ističu kako su se zbog ujednačene kvalitete filmova teško odlučili za najbolje.

Grand prix ovogodišnjeg malog Dokuarta je film 'Poslije 15' iz Osnovne škole Ivana Novaka iz Macinca koji govori o životu Roma.

Prvu je nagradu osvojio film 'Ramadan' učenika Osnovne škole Vladimir Nazor iz Slavonskog Broda koji govori o mladiću koji rad na tržnici odlučuje zamijeniti odlaskom u Njemačku. Drugoplasirani su filmaši iz zadarskih Stanova s filmom 'Loreta i Nora' koji prati život 18-ogodišnjakinje koja je zatrudnjela kao maturantica, dok je treće mjesto osvojio film 'Moji učenici, moj život' videodružine zagrebačke škole Rudeš.