Brinete li o svom mentalnom zdravlju?

Većina ljudi je svjesna koliko je važno voditi brigu o fizičkom zdravlju, a nerijetko zaboravljamo kako je jednako važno voditi brigu i o mentalnom zdravlju. U povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada, danas će se u zagrebačkoj Prvoj gimnaziji održati promocija programa 'Osjećam-mentalna higijena i emocionalna pismenost mladih'.

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Prvom Gimnazijom i Udrugom 'Boli-Me'-podrška mentalnom zdravlju mladih, a uz stručnu podršku Službe za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', organizira promociju programa 'Osjećam-mentalna higijena i emocionalna pismenost mladih'.

Promocija je dio aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja,  kako bi se podigla svijest o problemima mentalnog zdravlja diljem svijeta. Cilj programa 'Osjećam' je upoznavanje zagrebačkih srednjoškolaca s pojmom mentalnog zdravlja kroz vršnjački dijalog i učenje, uz podršku studenata-edukatora u povezujućem prostoru škole u koji se postavlja interaktivna video instalacija. Promocija će se održati danas u 13 sati u dvorani Prve gimnazije u Zagrebu.