U ovim disko rolama na štiklu možete vježbati

Godinama prije no što je Yves Saint Laurent ljetos predstavio bizarne štikle-role koje koštaju nevjerojatnih 16.300 kuna, Marawa Wamp, poznatija kao Marawa the Amazing dizajnirala je disko role na štiklu!

Somalsko-australska gimnastičarka, glazbenica i hula hooperica drži Guinnessov svjetski rekord u istovremenom vrćenju 160 hula hoop obruča. Uz to, Marawa Wamp drži i četiri svjetska rekorda u rolanju na visokim petama.

eobične štikle dizajnirala je jer voli nositi visoke pete, a ova je varijanta rola ipak udobnija i nosivija od tankih peta. Svestrana umjetnica zasad ima tri para, u kojima može i vrtjeti omiljeni hoop u pokretu.
Upoznajte hoop kraljicu
I dok su same kontroverzne dizajnerske štikle izazvale raspravu na društvenim mrežama, službena kampanja pod nazivom porno chic zabranjena je u Francuskoj uz obrazloženje da je riječ o ponižavajućoj i uvredljivoj kampanji koja potiče na silovanje. Pušteme su u prodaju za vrtoglavih 16.300 kuna po paru, ali pitanje je tko ih uopće može nositi/voziti?

Marawa Wamp prvi je par disco rola-štikli izradila još 2010. s Hannah Havana kao umjetničko djelo za školski projekt.U to vrijeme nije bilo ničeg sličnog, a ubrzo je s Clare Grotefeld unaprijedila model: Samo sam upla u njih, kao u bilo koji par štikli i odvezla se, kazala je zadovoljna Wamp.