1600 km biciklom za Emu i Mateja

Nakon punih 16 dana biciklisti Ivan Puškarić (63) i Željko Magdić (60), vratili su se sa svog biciklističkog pothvata koji su vozili od Ogulina do Albanije i natrag (1600 km).

Ljubav prema bicikliranju spojili su sa željom da pomognu u liječenju Eme i Mateja. Matej je učenik ogulinske osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i pati od teškog oblika leukemije. Ema je zadnjeg dana nastave, njenog 6. razreda, doživjela nesreću i od tada je potpuno paralizirana te vrlo teško komunicira s okolinom. Za vrijeme vožnje Ivana i Željka mnogobrojni donatori uplaćivali su novčane priloge na podračun koji je Udruga Oda prijateljstvu otvorila posebno za ovo humanitarnu akciju. Do sada se prikupilo više oko 30 tisuća kuna.

Ruta vožnje biciklom bila je sljedeća: Ogulin – Gospić – Knin – Sinj – Imotski – Mostar – Metković – Neum – Dubrovnik – Tivat – Budva – Ulcinj – Skadar – Podgorica – Nikšić – Sarajevo – Travnik – Banja Luka – Prijedor – Bihać – Ogulin, ukupno oko 1.600 km. Pri povratku na ogulinski Trg hrvatskih rodoljuba dočekale su ih ponosne obitelji i prijatelji. U tom emotivnom trenutku svi su bili ponosni na 'mladiće' koji su sve ujedinili u želji da pomognu Emi i Mateju.

Željko Magdić, Anđelka Salopek, ravnateljica ogulinske OŠ Ivane Brlić Mažuranić i Ljerka Salopek Bacanović, učiteljica I. Osnovne škole Ogulin govorili su o ovoj humanitarnoj akciji u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: