Kratki igrani film 'Marija' na festivalu u Gentu

U glavnoj konkurenciji kratkometražnih igranih filmova 'Europski kratki' prestižnog filmskog festivala u belgijskom gradu Gentu, koji će se održati od 10. do 20. listopada, premijerno će se prikazati igrani film 'Marija' Jurja Primorca.

Primorčev debitantski rad prati svakodnevnicu usamljenog mladića zaposlenog u pauk-službi, čiji se život mijenja kada u njega uđe jedna Marija. U glavnim ulogama su Josip Lukić i Nikša Butijer, a u ostalima se pojavljuju Ksenija Marinković, Sandra Lončarić-Tankosić, Igor Serdar, Verica Radić, Zdenko Jelčić i Tanja Smoje. Na belgijskoj premijeri 13. listopada bit će i sam redatelj sa scenaristom Ivanom Turkovićem-Krnjakom, a nakon projekcije odgovarat će na pitanja publike.

Producent je Ivan Maloča, a film je nastao u produkciji Interfilma i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Film je do sada prikazan na desetak festivala diljem svijeta, a s Međunarodnomg filmskog festivala 'Dream City' u Rivneu vratio se s prvom nagradom za kratkometražni film.

Filmski festival u Gentu ove godine donosi više od 140 filmova od čega je njih samo sedam uvršteno u natjecateljsku selekciju 'Europski kratki'. Zemlja u fokusu 44. izdanja tog festivala je Italija, a očekuje se da će ga posjetiti više od 100 tisuća ljudi.