Prvo svjetsko prvenstvo u branju maslina

Turistička zajednica općine Postira, Postira Poljoprivredna zadruga i Općina Postira organiziraju prvo Svjetsko prvenstvo u branju maslina na otoku Braču u Postirima. Održat će se od 19.do 22. listopada 2017. 

Sudionici će biti mediteranske zemlje sa tradicijom u proizvodnji maslinovog ulja. Reprezentacijski timovi zemalja sudionica broje četiri člana (dva ženska člana i dva muška člana), a kategorije u kojima će odmjeravati snage su ručno branje i branje grabljicama.

Osim natjecateljskog dijela, kroz sve dane održavanja prvenstva organizirati će se edukativne radionice, predavanja, degustacije, izleti i zabavne večeri, kako bi se na najbolji način doživjela Postira, etno eko selo Dol, ali i sam otok Brač, uz obogaćivanje turističke posezone.

Događaj ima za cilj promociju Postira kao maslinarske destinacije koja proizvodi u potpunosti prirodno, zdravo i visokokvalitetno maslinovo ulje poštujući stoljetnu tradiciju i visoke standarde kvalitete, osiguravajući time autentičan doživljaj posjetitelja i zdrav i ugodan život mještana.