Great Gatsby groznica zahvatila Zagreb

Još je nekoliko dana ostalo da veliko spektakla koji se sprema u Areni Zagreb a među ljubiteljima plesa, ludih 20-ih godina, kako i kultne teme "Great Gatsby" već se osjeća nestrpljenje.


U subotu 14. listopada u zagrebačkoj Areni obožavatelje plesa očekuje prava poslastica - u goste dolazi "Great Gatsby",  baletni blockbuster, jedinstven projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera i donosi sasvim drugačiji doživljaj istoimenog romana F. Scotta Fitzgeralda. Jedno od najzvučnijih imena produkcije je Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu i ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku, a kao pjevačica u predstavi, nastupit će Franka Batelić.


Franka je gostovanjem u „Great Gatsby Balletu“ najavila svoj povratak na glazbenu scenu a ne krije oduševljenje što će biti dio ove posebne priče. Imam priliku otpjevati jednu skladbu iz baleta ‘Great Gatsby’ kojeg nam dovodi fenomenalna međudržavna produkcija. Jedva čekam tu subotu i zbilja jedva čekam vidjeti Denisa Matvienka na pozornici, već sam puno čula o njemu a nisam ga do sada imala priliku gledati. Jako mi je drago da je produkcija odabrala baš mene. Dionice su apsolutno genijalne, polumračne, mistične, točno te dvadesete, Great Gatsby đir, i nisam ni časa dvoumila hoću li biti dio ovog spektakla, izjavila je Franka.Franku, kao i mnoge druge javne osobe zahvatila je groznica ludih 20-ih godina, pa su se uoči spektakla u Areni, okupili na Great Gatsby Partyju, a gdje drugdje nego u casinu. Great Gatsby vrhunski je plesni spektakl i blockbuster, u kojem sudjeluju virtuozi iz svijeta baleta, plesa općenito, kazališta i glazbe, poput Matvienka, Dwighta Rhodena, jednog od najtraženijih suvremenih koreografa u svijetu, vrhunskog kompozitora Konstantina Meladzea, Clifforda Williamsa, plesača koji je svoje umijeće brusio u u prestižnim plesnim školama poput Julliarda i The School of American Ballet...


Publiku u Areni Zagreb 14. listopada očekuje neponovljiv spoj baleta, suvremenog plesa i kinematografije koja će uistinu sve prisutne ostaviti bez daha. Scenografija kao i popratni sadržaji, od kojih su organizatori otkrili da će i novčanice padati s neba, prilagođeni su isključivo gledatelju kojeg očekuje istinski spektakl.