Još dvije nagrade predstavi 'Deveta Ovčica'

Predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića 'Deveta ovčica' na međunarodnom festivalu u Kijevu PUPPET.UP osvojila je Grand Prix nagradu, dok je ravnatelj dječjeg kazališta Ivica Lučić, ujedno i glavni glumac u predstavi, osvojio nagradu za najboljeg glumca-animatora.

'Deveta Ovčica' najnagrađivanija je predstava toga kazališta, do sada je osvojila čak 27 nagrada. Riječ je o tekstu nastalom prema istoimenoj slikovnici poznate hrvatske spisateljice Silvije Šesto, a za likovnost predstave (scenografiju i lutke) bila je zadužena Natalia Burnos dok je glazbu skladao Zadranin Tomislav Pehar. U predstavi igraju Edi Ćelić, Lidija Kraljić, Ivica Lučić i Inga Šarić.
'Jako smo ponosni, bez imalo lažne skromnosti. To je bilo jako lijepo iskustvo. Publika je bila oduševljena predstavom. I kolegama glumicima se jako svidjela. Neki su čak na ulicama grada hodali za nama i vikali beee, beee baš poput naše ovčice.', rekao je Ivica Lučić.

Ukratko, mali je Ivica uzbuđen zbog prvog dana škole i ne može usnuti ni u kakvom položaju. Mama priskače u pomoć i pokušava ga liječiti tradicionalnim lijekom – brojenjem ovaca koje prelaze preko ograde. Ivica uspješno izbroji prvih osam ovčica, ali ne stiže izgovoriti 'devetu' ovcu do kraja već utone u san. Tada nastaju problemi. Deveta, na pola izgovorena, ovčica zapinje u ogradi. Nakon što je riješila njegov, problem je snašao nju i dječak sada postaje pomagač.