Big game fishing - kup grada Hvara 2017.

Usprkos lošem vremenu koje je zahvatilo hvarski akvatorij, održalo se 4 po redu natjecanje Big Game Fishing u Hvaru. Ulovljene su tri tune, prva od 52, druga od 70, a treća tuna od 57 kilograma.

Ovogodišnji Kup Grada Hvara, dobio je kvotu za izlov ribe, što je privuklo kapetane i njihove posade iz Hrvatske i Italije da dođu na ovo natjecanje. Isplovilo je 20 posada na more i usprkos vremenu, najprije je bilo jugo, a onda je okrenulo na buru. Ulov je koji vidite iza mojih leđa, za ovu sezonu skroz je dobro,  govori Tonči Luketa, opunomoćenik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru (HSSRM).

Prvi je dobru vijest s mora javio Bepo Svalina, kapetan broda Corto, koji je ujedno i najmlađi kapetan na ovom natjecanju. Kad se proporcionalno prikaže, tuna je puno jača od čovika, jednostavno je gušt, zato jer je borba, borba i adrenalin…  Borio se i kapetan broda Tajna veza te ulovio najveću tunu na ovom natjecanju. Pobjednik Kupa grada Hvara ujedno je osvojio pozivnicu za svjetsko prvenstvo u lovu na velike ribe koje će se održati u ožujku 2018. godine u Costa Rici.

Hvar se pokazao se kao odličan domaćin natjecanja, a turisti s kruzera usidrenog u portu ulovili su neočekivanu sliku Hvara, ribarskog i tradicijskog otočnog grada.