Originalna Audicija 'ponovno jaše'

Nastala u prosincu 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu predstava Audicija rušila je sve rekorde gledanosti. Odgledalo ju je preko 2,5 milijuna ljudi a sama činjenica da je1988. prodano skoro 60.000 karata u zagrebačkom Lisinskom i odigrano 30-ak predstava u nekih mjesec i pol dana, govori dovoljno. Nakon gotovo 33 godine i to u originalnoj postavi Audicija se vraća na daske kazališta i dvorana.

Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević i Željko Ninčić, tada u ranim dvadesetima, nasmijavali su publiku diljem bivše Jugoslavije, a i šire. Nakon što je osvojila simpatije Sarajlija, tadašnji studenti postaju imena koja zna cijela regija. Likovi iz Audicije: Bogoljub Šaulić, Kj(r)aljević Maj(r)ko, Mustafa Sudžuka, Simonida Puhalo, Mima Krčić, Davor Stevanović... zapravo su postojali. Ne pod tim imenima i prezimenima, ali bili su kandidati na prijemnom ispitu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Glumačka ekipa Audicije ih je gledala, a poslije uz doradu imitirala.

Pod producentskom palicom Adnana Mundžića i u organizaciji Stage Productiona održat će veliku svjetsku turneju kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije, te Europa, Kanada, SAD i Australija. Prvo okupljanje nakon više od 30 godina doživjela je sarajevska publika 5. listopada, a zagrebačka premijera najavljena je za 28. listopada u KD Vatroslav Lisinski. Turneja nosi naziv '033' jer je to pozivni broj za Sarajevo, a i 33 godine prošle su od prvog izvođenja.

Emir Hadžihafizbegović, Jasmin Geljo i Željko Ninčić gostovali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska te govorili o predstavi i najavili zagrebačku izvedbu ove kultne sarajevske predstave: