Nina Kraljić u Dobrom jutru predstavila novi spot

Nina Kraljić, talentirana pjevačica, dobitnica nagrade Porin, predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2016. i pobjednica prve sezone showa The Voice - Najljepši glas Hrvatske, predstavila je pjesmu 'Negdje' kao novi singl i video s debi albuma 'Samo'.

Nina Kraljić je zbog novog spota naučila plesati tango i zapjevala na hebrejskom, a novi singl i video stižu u trenutku kada njen debi-album 'Samo' obilježava godinu dana od objave – svoj prvijenac predstavila je 30. rujna prošle godine, u izdanju Universal Music Hrvatska.

'Negdje' nasljeđuje Ninin prethodni singl 'Vir' a pjesma je također djelo cijenjenog autorskog tandema - Ines Prajo i Arjane Kunštek, dok ju produkcijski potpisuje Ivan Popeskić. Svima koji prate Ninin rad, spomenuta imena su dobro poznata, budući da još uz producenta Tihomira Preradovića čine njen izvrstan glazbeni i kreativni tim, koji je zajedno s njom stvarao njen debi-album.



Nina je uložila mnogo truda i vremena na učenja tanga da bi s partnerom u spotu, profesionalnim plesačem Vladom Kopčićem kreirala ovaj emocijom ispunjeni video. Video redateljski potpisuje Luka Rukavina, a sniman je u Zagrebu na otvorenom i u Zagrebačkom plesnom centru.

Osim u originalnoj hrvatskoj verziji, Nina je pjesmu otpjevala i na hebrejskom jeziku, a ta je verzija također dostupna na debi-albumu, pod nazivom 'Ata Ey Foshehu Sham'. Još dok je nastajala glazba ove pjesme, prepoznali smo taj sefardski ugođaj i bilo nam je logično da tekst bude dvojezičan, otkriva Ines Prajo. Kako ne poznajemo nikog tko bi nam napravio poetski prepjev na ladino jezik (jezik Sefarda), tako smo odlučile da to bude prepjev na hebrejski. Eden Barzilay, mlada izraelska umjetnica, s kojom smo kao autorski tim već surađivali, napravila je uistinu prekrasan prepjev pjesme, nastojeći zadržati smisao i poetiku, tako da pjesma zvuči prirodno, kao da je izvorno pisana na hebrejskom jeziku.

O nastanku pjesme, njenom značenju i tijeku snimanja spota, kojeg su gledatelji premijerno mogli vidjeti na televiziji, govorila je Nina u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. Uz to najavila je i koncerte koje vrlo skoro planira. U zagrebačkom Kulturnom centru Travno, u srijedu, 18. listopada u 19.30 na koncertu 'Acoustic Ethno World' svirat će Nina Kraljić Trio u sastavu Nina Kraljić - glas, Miroslav Gugić - gitara i Marko Šturman – udaraljke, a ulaz na koncert je slobodan. Uz to Nina će, 16. studenoga, po prvi puta nastupiti zajedno s poznatom etno glazbenicom Dunjom Knebl i njenim sastavom Kololira na koncertu u zagrebačkom klubu Močvara.