Predstava "make/no SENSE" PPA Kelkope u MSU

Treća izvedba nove predstave Profesionalnog plesnog ansambla Kelkope "make/no SENSE" u koreografiji Tamare Savićević na rasporedu je u subotu 14. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.Ansambl čine Sonja Biglbauer, Nikolina Končić, Tamara Savićević i Jelena Vojković. Pomladak čine: Maja Blažun, Stela Jakičić, Sanja Kekelj, Kristina Legin, Adrijana Mudrinić, Lucija Segarić, Sara Sila, Kristina Spužević i Lana Stojsavljević.


Male stvari su one koje su važne u velikima. Osvrni se oko sebe, osjeti, prepusti se! Ako osjetiš ono što ne vidiš, uistinu ćeš progledati. Bit komunikacije je da čujemo ono što nije izgovoreno. To između redova najglasnije zvoni, ali samo ako se sluša. S korakom stvara se energija; s energijom rađa se želja; sa željom dolazi ideja; s idejom nastaje pokret; pokretom se oblikuje komunikacija. Svatko nalazi svoj smisao u bezbroj mogućnosti! “Iznad ideja o ispravnom i krivom nalazi se livada. Nađimo se na njoj… Avantura počinje izvan zone komfora, usudi se!, stoji u najavi plesne PPA Kelkope.

Zagrebački ansambl `Kelkope` postoji i djeluje od 1993. godine. Do 2002. godine umjetnički voditelj ansambla bio je renomirani baletni prvak Guy Perkov, a od 2002. godine nadalje Tamara Savićević, profesionalna koreografkinja i plesačica te jedna od suosnivačica ansambla zajedno sa Majom Krčelić i Tamarom Krčelić.