3. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda na glavnom zagrebačkom trgu

Već treću godinu zaredom Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb organiziraju manifestaciju Sajam zimnice i autohtonih proizvoda. Sajam će se održavati na Trgu bana Jelačića od petka do nedjelje. Sajam će ove godine okupiti 120 izlagača iz cijele Hrvatske, njih 16 bit će iz našega grada.

Sajmom zimnice i autohtonih proizvoda promiču se hrvatski tradicionalni proizvodi, nastoji se očuvati običaj pripreme zimnice te pomoći malim hrvatskim proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište. Upravo su Zagreb i njegova okolica jedno od glavnih tržišta malih proizvođača, naglasio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Na Sajmu će posebno biti predstavljeni autohtoni proizvodi čiji je naziv zaštićen oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Odnosno, po prvi puta ćemo službeno predstaviti zaštićeno varaždinsko zelje i slavonski kulen koji su prošli tjedan dobili zaštitu izvornosti na europskoj razini, kazao je Tolušić. Autohtoni proizvodi, naime, sve više privlače pažnju potrošača zbog svoje prepoznatljive kvalitete.

Radno vrijeme Sajma: petak i subota od 8 do 20 sati, nedjelja od 8 do 18 sati.