'72 sata bez kompromisa'

Tijekom '72 sata bez kompromisa', od 12. do 15. listopada, u Dubrovniku, Osijeku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu mladi će volontirati u ekološkim, humanitarnim, zabavnim akcijama i promicati solidarnost, zajedništvo i kreativnost.

'Zašto 72 sata? Zato što traje od 12. do 15. listopada. Zašto bez kompromisa? Zato što se mladi ljudi prijavljuju ne znajući gdje će volontirati ni s kime. Oni daju sebe i svoje vrijeme na raspolaganje upravo za druge. Cilj nam je promicati volonterstvo, zajedništvo, solidarnost i kreativnost i potaknuti ljude da se zajedno uključe u pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija.', objasnila je Sanja Počuča, voditeljica projekta za grad Osijek.

Projekt je pokrenut u Njemačkoj i već godinama okuplja tisuće mladih diljem Europe koji kroz tri dana zajedničkim snagama mijenjaju svoju lokalnu zajednicu različitim volonterskim akcijama. U Hrvatskoj se provodi od 2014. i to u Zagrebu, Dubrovniku, Zadru, Sinju, te Splitu, a sada se pridružio i Osijek. Dosadašnja iskustva volontera su i više nego pozitivna. 'Pa su tako pomagali socijalno ugroženim obiteljima, to su različite akcije fizičkog rada – cijepanje drva, krečenje, kreativne radionice u dječjim domovima i slično', dodala je Počuča.

Đurđica Blažević voditeljica projekta u Zagrebu i Katarina Šimić, voditeljica Volonterskog centra SKAC predstavile su ovaj vrijedan projekt u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: