Srijedom se špancira po čakovečkom sajmu

Čakovečki sajam jedanput u tjednu postaje - središte zbivanja. Ondje možete pronaći sve: od svježega voća i povrća pa do odjeće i različitih potrepština. No, neprocjenjivo je i što možete susresti stare znance, ali i s potpunim neznancima prokomentirati aktualne teme.

U Međimurju se zna - srijeda je sajmeni dan, pa jutarnja gužva u Čakovcu nikoga ne čudi. Neki dolaze zbog rituala, drugi zbog potrebe. Jer treba se opskrbiti za zimu - ogrjevom i povrćem, osobito varaždinskom zeljem koje je ovdje najtraženije. Kada uđete u sajmeni labirint valja se oboružati strpljenjem. Mnogo je ljudi i velika ponuda. Nudi se tu sve i svašta šta dolazi tko zna odkuda. Ima tu i već pomalo zaboravljenog oruđa. Poput štila za motiku. Premda se čini da je vrijeme stalo, sajmovi ipak nisu kao nekada. Prodavali su se tu konji, stoka. No njih je, čini se, pregazilo vrijeme. Kao i mnoge predmete. Nađu se u Čakovcu i ljubitelji starina koji su potegnuli iz Slovenije, Srbije... jer tu je mnogo jeftinije.

Miješaju se mirisi, zvukovi. Malo trača, mnogo politike. Agrokor i Todorić i ovdje su glavna tema. I tako se španciranje sajmom privede kraju. Malo cjenkanja, puno razgovora i ono što je najvažnije - nova poznanstva.