'Od mora do gora', književni susreti plave i zelene Hrvatske

Etno-udruga 'Prepelin'c' Delnice u suradnji s Ogrankom Društva hrvatskih književnika u Rijeci od danas do subote, 14. listopada, već šestu godinu zaredom organizira književne susrete 'Od mora do gora', pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Primorsko-goranske županije.

I ove godine zadržali su lani postignut međunarodni karakter ovih jedinstvenih goranskih književnih susreta pa tako u Delnice dolaze ugledni hrvatski književnici: predsjednik Društva hrvatskih književnika, Đuro Vidmarović , dr. Drago Štambuk, Božica Jelušić, Ljerka Car Matutinović, Silvija Benković i Davor Grgurić, potom gosti pjesnici iz Slovenije Vanja Strle i Zlatko Kraljić te Marko Kravos iz Italije.

Danas u 18 sati održat će se književno predstavljanje u koncertnoj dvorani delničke osnovne glazbene škole 'Ivo Tijardović' uz glazbeni nastup učenika te škole. Sutra u 17 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te u subotu, 14. listopada, u 13 sati u prostorijama zgrade 'Picirk' u kojoj je smještena lokvarska zavičajna zbirka, održat će se književno druženje na kojem sve posjetitelje očekuje ugodno druženje uz vrsne autore i njihov zanimljiv nastup.

O ovoj manifestaciji za Dobro jutro, Hrvatska  govorio je Davor Grgurić, predsjednik Etno-udruge 'Prepelin'c' iz Delnica: