Lisinski u Guvernerovoj palači: četiri saksofona, Bach i Papandopulo 26. listopada

Opuštenost i sigurnost u nastupu, intonativna preciznost i bogatstvo tonske kreacije temelji su na kojima članovi Papandopulo kvarteta grade svoju glazbenu izražajnost i izričajnost.

Na stalnom repertoaru imaju djela od Händela i Vivaldija, preko Gershwina i Piazolle pa sve do Gorana Bregovića. Širok opus njihovih glazbenih interpretacija razlog je velikom zanimanju domaće publike za njihove nastupe.

Drugi po redu koncert iz ciklusa Lisinski u Guvernerovoj palači - Lisinski u Zajčevoj Rijeci" održat će se 26. listopada. Na programu najpoznatijeg kvarteta saksofonista u Hrvatskoj te večeri će se naći djela, između ostalog, Bacha, Papandopula i Bozze, u posebnom aranžmanu za kvartet saksofona.

Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak. Usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista. Kvartet je nastupao na poznatim festivalima i glazbenim manifestacijama kao što su Glazbene večeri u sv. Donatu, Riječke ljetne noći, Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Glazbena tribina u Opatiji, Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri, Koncerti u Eufrazijani u Poreču, Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu, AudioArt festival u Puli i Dani nove glazbe u Splitu, Dani hrvatske glazbe u Beču i festival Echoraum u Beču te na koncertima u Budimpešti, Parizu, Strasbourgu, Hercegnovom i drugim gradovima. Njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike.