Dobra zabava i na petak 13.

Petak 13. nije spriječio glazbenog kritičara da i ovog petka u Dobrom jutru predloži dobre koncerte. Koncertna sezona nikad bolja, bendovi dolaze sa svih strana svijeta pa  sam tako i u sljedećih sedam dana pa odlučio više staviti naglasak na gostovanja nego na koncerte hrvatskih bendova, najavio je.

Petak, 13. listopada

'Remember Yesterday - The Beatles Stor'

Danas se u Koncertnoj dvorani Dražena Petrovića održava koncert pod nazivom 'Remember Yesterday - The Beatles Story' sa simfonijskim orkestrom'. S obzirom da su ti isti Beatlesi već gostovali u ovoj emisiji onda ne bi nešto duljio posebno sa najavom ovog koncerta. Ukratko, svi ljubitelji The Beatlesa večeras neka svrate u Cibonu gdje ih čeka grupa The Backwards uz pratnju orkestra od 24 glazbenika i bogatu produkciju.

Battleme
Kome je draži nešto žešći i noviji zvuk neka obavezno dođe u Tvornicu kulture gdje će nastupiti američka rock grupa Battleme čije pjesme mnogi pamte i iz serije 'Sinovi anarhije' koja se prikazivala i u programu HTV-a. Ukratko, odličan i pristojno žestok bend iz Texasa dolazi u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju novi, deveti studijski album 'Cult Psyhotica'. Iskrena preporuka za ovaj koncerta svima koji vole malo čvršći rock zvuk. Uostalom možete se i sami uvjeriti gledajući njihov spot za jedan od posljednjih singlova 'Testament'.

Subota,  14. listopada

Paradise Lost
Sutra nas pak u Boogaloo očekuje vrhunski doom metal koncert jer dolaze možda čak i najbolji predstavnici tog žanra - Paradise Lost. Štoviše, britanska grupa smatra se svojevrsnim zaštitnim znakom doom metala i gothic metala koji dolaze predstaviti svoj peti studijski album 'Medusa' koji se pojavio prije nešto više od mjesec dana u prodaji. Dakle vruće! Na sceni su od 1988. i stvarno su jedan od najvažnijih bendova kada govorimo o doom metalu a zanimljivo je da im je ovo već peto gostovanje u Zagrebu posljednjih deset godina. Zajedno sa njima dolazi i američki doom metalci Pallbearer i portugalski Sinistro. Čista uživancija za sve obožavatelje ovog teškog metalnog zvuka.

Ponedjeljak, 16. listopada

Slaves
U ponedjeljak, 16. listopada, u Močvari gostuje vrlo zanimljiva američka rock grupa Slaves koji su na glasu kao jedan od boljih američkih post hardcore bendova. U Zagreb dolaze promovirati svoj treći studijski album 'Beautiful Death' u sklopu velike europske turneje na kojoj će održati 25 nastupa pa tako i u Močvari. Iako pjevač malo vuče glasom na boy bendove u pitanju je vrlo žestok američki bend iz Sacramenta koji će neke podsjetiti i na Linkin Park. Publiku će prije Slavesa zagrijati domaće hard core uzdanice Pale Origins.

Srijeda, 18. listopada

Shabazz Palaces
Dan kasnije, u utorak 17. listopada, u Vintage dolazi odličan Ben Caplan sa svojim Casual Smokersima, a u KSET u srijedu, 18. listopad,a eksperimentalni hip hop bend iz Seattlea Shabazz Palaces. Ove godine su objavili drugi i treći album i to za poznatu etiketu Sub Pop. Na sceni su prisutni od 2009. godine a glazba koju izvode naziva se alter rep ili eksperimentalni hip hop. U svakom slučaju odlična prilika za vidjeti i doživjeti nešto drugačiji, novi zvuka sa američke hip hop scene. Njima će se pridružiti i naša predstavnica eksperimentalnog hip hopa Diyala. Koncert će se održati u organizaciji Zavoda za eksperimentalni zvuk i udruge Trikovi i klišeji.

Četvrtak,  19. listopada

Brant Bjork

U četvrtak se u Vintage Industrial bar vraća kultna ličnost desert rocka odnosno stoner rocka kojega je publika upoznala još tijekom rada sa grupom Kyus a potom i sa grupom Fu Manchu - Brant Bjork. Dolazi u sklopu europske turneje 'Gree Heen' na kojoj promovira novi studijski album 'Tao Of the Devil' i sa sobom dovodi Seana Wheelera koji osim što je istetoviran gotovo po cijelom tijelu je ove godine snimio album 'Send In My Blood' što jasno govori da je u pitanju još jedan roker predan desert rocku.


I na kraju samo da spomenem da u slijedećih sedam dana valja pogledati i neke domaće bendove jer večeras u Vintage nastupaju odlični Antenat, sutra u Uljaniku u Puli Jonathan i Punčke, također sutra ali u Tvornici kulture meni jedna od najboljih novih bendova Porto Morto te u četvrtak također u Tvornici kulture grupa Mnogi Drugi i Rezerve