Kuća je samo kuća, a dom čine pravi ljudi

U Kući svetog Franje u Vugrovcu, gdje su smještena djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ekipa Dobrog jutra susrela se s jednim njezinim bivšim korisnikom. I ne samo s njim nego i s njegovom prekrasnom obitelji. U nekoliko rečenica doznali su cijeli Davorov život.

U Kući svetog Franje u Vugrovcu smješteno je tridesetak djece i mladih. Uglavnom su to djeca koja pohađaju osnovnu i srednju školu. U ovom trenutku najmlađa djevojčica ima tri godine. Davor Završki ovdje je živio jedanaest godina i upravo odavde završio i osnovnu i srednju školu. Na sastanak s tv-ekipom došao je nakon odrađenog radnog dana, no stigao je iz svojeg vugrovečkog doma, koji je stekao vjenčanjem, povesti najdraže – ženu Teu i sinčića Nou.

I Davoru je bilo teško osamostaliti se. Ovdje je ostao ne samo do 18. godine, nego i malo dulje. Kada je trebalo otići, njih petorica zajedno su unajmila stanDavor, njegov brat i trojica Šibenčana, prijatelji iz Kuće svetog Franje. Davor je rodom iz Druškovca pokraj Huma na Sutli. Otac mu je nedavno umro. Nažalost, njegov je alkoholizam jedan od razloga što su on i brat bili u ovoj ustanovi. Gorčine nema, samo želja da on bude drukčiji otac i suprug.

Iako je u zajedničkom domaćinstvu s Teinim roditeljima lijepo i zaštićeni su, Tea, Noa i Davor žele se osamostaliti. Plan je da se zajednički vrate u selo pokraj Huma na Sutli i možda obnove kuću koja nije bila dobar dom Davoru, njegovu bratu, sestri, cijeloj obitelji. No možda sada to postane jer kuća je samo kuća, a dom čine pravi ljudi.