Humanitrana šetnja za zdrave dojke

Danas je na zagrebačkom Cvjetnom trgu javnozdravstvena kampanja 'Sačuvajmo zdrave dojke', koju Udruga P.I.N.K. - Life organizira drugu godinu za redom uz potporu Hrvatske liječničke komore.
 
Akcija počinje u 10.30 sati na Trgu bana J. Jelačića pozdravnim govorima organizatora i pokrovitelja. U 10:45 s Trga bana Jelačića krenuti će humanitarna šetnja preko Praške ulice, Tesline i Preradovićeve do Cvjetnog trga. U humanitarnoj šetnji sudjelovat će bikeri koji će imati roze vrpce i roze balone na svojim motorima. Predviđeni dolazak na Cvjetni trg je oko 11 stati. Tada će započeti modna revija na kojoj će oboljele i liječene žene i žene iz javnog života nositi modele hrvatskih dizajnera. Nakon revije nastavlja se prigodni program.
 
Cilj kampanje 'Sačuvajmo zdrave dojke' je upoznavanje javnosti s potrebom redovnog pregleda i samopregleda dojki. Građanima će se na Cvjetnom trgu dijeliti letci s uputama za samopregled dojki, te će doktori na medicinskom modelu poprsja edukacijske lutke pokazivati kako se ispravno samopregledati. Kampanja se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zdravlja, Gradske skupštine Grada Zagreba te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.
 
 
Jučer su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska današnja događanja najavili Nives Moric, predsjednica Udruge P.I.N.K. Life i dr. Pavo Kostopeč, predsjednik Medicinskoj odbora Udruge P.I.N.K. Life: